Leasing drukarki — jak to działa?
19 maja 2021Czy zakładasz swoją firmę, w której potrzebny ci jest wysokiej jakości sprzęt drukujący i kopiujący, a jednocześnie nie dysponujesz odpowiednimi środkami finansowymi na jego zakup? Jeśli...
Choć na początku brzmi to komicznie, etykieta ciasteczkowa i zasady dotyczące jedzenia smakołyków mają zastosowanie w biurze. Tylko na początku możesz nie zdawać sobie z tego sprawy...
Okazuje się, że Twoi współpracownicy lub koledzy z pracy mogą bardziej oceniać Twoje ciasteczkowe nawyki żywieniowe, niż prawdopodobnie zdajesz sobie z tego sprawę. Według nowego badania przeprowadzonego przez McVities, być może nadszedł czas, aby przestać zanurzać herbatniki w filiżance herbaty! W rzeczywistości, jeden na pięciu Brytyjczyków, których zapytano o to w ankiecie, przyznał, że nie pochwaliłby sytuacji, w której ktoś wrzuca herbatniki do herbaty podczas spotkania. Co więc uchodzi za właściwą "etykietę herbatnikową"?
Według McVities chodzi raczej o rodzaj herbatnika, którego używamy do maczania w herbacie, a nie o samą czynność maczania. Odkryto również, że 71% ankietowanych przyznało, że są "oblewaczami", co oznacza, że być może nadszedł czas, abyśmy wszyscy podszlifowali naszą etykietę ciasteczkową, gdy następnym razem przyjdzie czas na kawę i herbatę.
Osobne badanie przeprowadzone przez Wren Kitchens ujawniło najlepsze rodzaje herbatników do polewania herbaty, stwierdzając, że Bourbon jest najlepszym herbatnikiem do polewania gorącego napoju. Wynika to najwyraźniej z nadzienia, które pomaga utrzymać go w całości i zapobiega jego rozpadaniu się. Otwory w herbatniku pozwalają również na wydostawanie się pary z gorących napojów. Inne wyróżnienia to Shortbread i Jammie Dodgers, które zajęły drugie i trzecie miejsce w tabeli rankingów herbatników. Badanie ostrzega jednak, że Hob Nobs nigdy nie powinien znajdować się w pobliżu codziennych napojów - jest to ciastko o najgorszych właściwościach i łatwo kruszy się pod presją intensywnych testów zanurzenia!
Jednak nie tylko zanurzanie herbatników i innych smakołyków w herbacie może być powodem do dyskusji w biurze. To samo badanie ujawniło kilka prawd na temat tego, co może drażnić kolegów z pracy. Pracownicy biorący udział w badaniu wymienili jako jeden ze swoich powodów do narzekań kolegów, którzy otwierają paczkę ciastek należącą do kogoś innego. Jednak największym zgrzytem, który pojawił się w badaniu, było pozostawianie okruchów na cudzym biurku. 38% osób uznało to za główny zakaz, jeśli chodzi o jedzenie w biurze.
Kiedy więc następnym razem sięgniesz po kawę lub herbatę, pamiętaj o współpracownikach. Wybieraj burbon, nie zanurzaj ciasteczek podczas spotkań i oczywiście sprzątaj po sobie, gdy już skończysz chrupać ostatnią paczkę.
Twoi współpracownicy będą Ci wdzięczni!
Komentarze